Jouw wekelijkse inspiratiegids voor een uur natuur met de kids

BLOGS

Zeg het met bloemen (mét summer lookbook!)

jul 19, 2017

De titel zegt het al: deze week geen lange verhalen van mij, maar een verhaal met en door zomerbloemen. Laat je inspireren door ze te bewonderen, te schikken, te drogen, in te vriezen, te verwerken en vooral: van ze te genieten!

Wisten jullie dat veel bloemen een betekenis hebben? We kennen allemaal de roos, maar wist je dat de klimop staat voor trouw, het viooltje voor hoop, riet voor buigzaamheid en de zonnebloem voor levenslust? De kleuren zeggen ook wat. Geel is activiteit, energie en groei; wit staat voor frisheid. Vind je dit soort dingen leuk? Kijk dan eens op deze sites: betekenis bloemen en witte markies.

Wij vinden het leuk om eindeloos te variëren en hebben voor deze week het zomerbloemen lookbook 2017 voor je gemaakt. Dit bevat makkelijke ideeën om te maken met je kinderen, waar je ook bent op vakantie.

Laat je fantasie de vrije loop

Maak mooie schilderijtjes met bloemen. Je kunt alles maken dat je kunt verzinnen, pinterest geeft veel inspiratie. Wij maakten een bloemenfee van klaprozen en andere leuke bloemen.

flower look book summer 2017

Maak een unieke case met droogbloemen,

Zoek met je kinderen de mooiste bloemen uit, droog ze en maak er een uniek telefoon hoesje van. Als je wilt kun je dit helemaal zelf doen: hier lees je hoe. Besteed je het liever uit? Als je op etsy.com “hoesje van droogbloemen” intypt vind je veel aanbieders en sommigen verwerken ook jouw eigen gedroogde bloemen.

Iphone case met droogbloemen

Maak de ijsblokjes (opnieuw) voor hete zomerdagen

Deze is natuurlijk niet alleen voor vaderdag maar voor de hele zomer. Benieuwd? Kijk hier hoe je dit maakt.

bloemen ijsblokjes

Houd het simpel en maak je eigen veldboeket

Staat altijd mooi en je kunt het in allerlei glaasjes en vaasjes zetten of hangen voor verschillende effecten.

Veldboeketten

Heel veel plezier!

Op zoek naar meer DIY ideeën? Kijk dan hier voor alle zelf maak ideeën van Ella and Jack!

BewarenBewaren

Ontdek ook

Het geschenk van januari

Het geschenk van januari

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk... dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in...

Lees meer
December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer