Dichtbij huis samen de natuur ontdekken

Over mij

Ik ben Annemarie, initiatiefnemer van Ella and Jack. In het dagelijks leven ben  organisatieadviseur, leiderschapscoach en mentor. En ook moeder van 3 kinderen, een tikje melancholisch en hartstochtelijk natuurliefhebber. Als kind meisje besteedde ik uren in de natuur rond het huis waar ik woonde. Liggend in het gras fantaseerde ik over reizen op de rug van een vogel. Of thee te drinken met krekels op elfenbankjes. Het zijn mijn “treasures’: mijn mooiste jeugdherinneringen. 

Een paar jaar geleden startte ik Ella & Jack. Ik had drie kleine kinderen, een baan die alles van me vroeg. De gesprekken met mijn man waren vooral onderhandelingen in logistiek. Mijn hoofd kon niet stoppen met “lijstjes” en ik regelde soms wanhopig opvang om te kunnen denken. In de hoek van mijn huiskamer had ik een schriftje waarin ik opschreef welke buiten-dingen ik met mijn kinderen wilde doen – “als ik tijd had”. Het staarde me aan en werd nóg een lijstje waar ik niets van afstreepte en vooral veel schuldgevoel opleverde.

Ik besloot heel klein te beginnen. Een jaar lang deed ik elke week iets met mijn kinderen in of met de natuur om de hoek. Rozenbotteljam maken (nog steeds zichtbaar op keuken plafond), paardenbloem waterleidingen, tekenen met regen, 17 mislukte fluitjes: het is ons ‘goud’. Het was zeker niet altijd leuk of makkelijk maar de wekelijkse blog maakte dat ik doorzette.

En er gebeurde meer. Ik merkte ik dat ik ook zonder kinderen behoefte kreeg aan kwaliteitsmomenten in en met natuur. Ik leerde over werken en leven in het ritme van seizoenen. En ervaarde dat productiviteit, “mindset” en gewoontes je best ver kunnen brengen, maar ook uitputtend kunnen zijn. Ik zocht een doorgaande levensstroom waar ik op in kun haken. Die maakte dat ik kon opladen zonder dat het moeite kost. Ook die vond ik in de seizoenen en ik begon daarover te schrijven.   

Dat schriftje, dat ooit in de hoek van de woonkamer lag, is nog steeds de basis van ‘Ella&Jack’. Het is een wereld waarvan ik hoop dat die ook van jou wordt. Waar het gaat om plezier en niet om perfectie. Waar je niets hoeft te regelen of te presteren.

En dat geldt misschien nog wel het meest voor mijzelf.

Samen met mijn fantastische team vormen we het hart van Ella and Jack. Lees hier meer over ons en de passie achter wat we doen.”

Contact: Info@ellaandjack.com of

via instagram @ellaandjackworld

Ga je mee op reis?

Gratis Mini-kit

Seizoensbox

Blog

Over ons

Privacy

Algemene voorwaarden

Contact

© Copyright Ella and Jack 2024 All rights reserved