Dichtbij huis samen met je kinderen de natuur ontdekken

BLOGS

Het geschenk van januari

feb 2, 2024

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk… dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in een diepe rust. Elke stap die ik zette, knisperde en kraakte onder de heldere, frisse lucht. Januari, onze enige echte wintermaand. Een nulpunt, een diep rustpunt in de natuurlijke cyclus van het jaar.

Deze rustige, introspectieve periode propte ik in vorige jaren helemaal vol met plannen en tempo. In week 2 had ik vaak al het idee dat ik achter liep. Of dat er niet genoeg uit mijn handen kwam. Dat mijn doelen ‘nog niet scherp’ waren. Ik baalde van de regen en de kou. Want dat remde productiviteit.

Totdat ik om me heen ging kijken. Ik zag de natuur in diepe rust. Onder mijn voeten lagen dieren te slapen. Planten waren bezig met wortelen.

Nu zie ik januari als een geschenk; een kans voor de bezinning, waar ik in december niet altijd aan toekom. Een tijd om nieuwe energie op te bouwen. Een moment om stil te staan bij het leven, waarin alles vanzelf weer begint te stromen. Januari wordt langzaam mijn lievelingsmaand. Met regen, kou en onvoorspelbaarheid. En dus tijd voor verzamelen van inspiratie voor nieuwe avonturen.

Hoe ben jij dit nieuwe jaar begonnen? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Ontdek ook

December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer
Maak je Eigen Herfstklok!

Maak je Eigen Herfstklok!

Heb je ooit door een zee van herfstbladeren gelopen, ze in de lucht gegooid en genoten van het geritsel onder je voeten? Herfstbladeren zijn zoveel meer dan alleen plezier! Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd waarom ze in de herfst van kleur veranderen en van...

Lees meer