Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor jullie

Sinterklaasappels: voor Sint, Piet, Amerigo én jou

nov 21, 2017

sinterklaasappels

Vrijdagavond 17 november: grote paniek hier in huis als de stoomboot rechtsomkeert maakt naar Spanje. Verschrikte gezichten, dikke tranen. Verlanglijstjes die ons vanuit een hoekje aanstaren. Het zal toch niet..

Gelukkig. Hij is gekomen. Geen november zonder sinterklaasintocht! Alle schoenen in huis zijn gezet en het ophalen van de BSO gaat ineens stukken makkelijker met het sinterklaasjournaal om 18.00: iedereen gaat héél gewillig mee.

Waar gaat dat hooi naartoe?

Niet alleen de Sint kan hier op groot enthousiasme rekenen, ook paard Amerigo is een populaire en graag geziene gast. In de huiskamer ligt een spoor van wortels dat loopt van de keuken naar drie schoentjes. De konijnen buiten vragen zich beteutert af waar al die smakelijke balen hooi heengaan. Dus om te vieren dat Sint er is én om het extra leuk te maken voor het populairste paard van december maken we deze week: sinterklaasmijters van appels. Met een heel klein beetje eigenbelang moet ik bekennen: na halloween, Sint Maarten en de intocht moet je van goed huize komen om met snoep te concurreren. En dat gaat met deze appels heel goed!

Hoe maak je deze superlekkere sinterklaasappels?

Pak een aantal rode appels, snijdt die in parten en haal het klokhuis eruit.

sinterklaasappels maken

Snij de parten opnieuw door de helft en maak de punten aan beide zijden nóg wat scherper door ze bij te snijden

sinterklaasappels maken

Snij aan de voorkant voorzichtig de vorm van een kruis.

sinterklaasappels maken

Smullen maar!

smullen van sinterklaasappels

Tot volgende week!

Op zoek naar meer ik-wil-naar-buiten-met-mijn-kinderen-inspiratie?

Op Ellaandjack.com vind je iedere week ideeën voor korte, makkelijke natuuractiviteiten die je samen met je kinderen kunt doen in en om het huis. Dingen die binnen een paar minuten van de voordeur al lukken en altijd een verrassing zijn: een natuurweetje, een buitenervaring of iets wat je samen kunt maken in en met de natuur. Zonder ontploft huis. Ga je mee naar buiten?

PS. heb je onze Facebookpagina al geliked? Worden wij blij van! https://www.facebook.com/ellaandjackworld/

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren