Jouw wekelijkse inspiratiegids voor een uur natuur met de kids

BLOGS

Scavenger hunt bosfeest

okt 11, 2023

Scavenger hunt: **Het Magische Bosfeest*

Diep in het bos, waar de zonnestralen door het bladerdak dansen, staat de Oude Eik trots te glimmen. Hij is al negenennegentig herfsten oud, en vandaag is een speciale dag: zijn honderdste herfstfeest! Het hele bos gonst van opwinding..

Tussen de wortels van de Oude Eik ligt een geheime schatkist. Hierin kunnen tien bosvriendjes hun krachten samenbrengen om de herfst nog sprankelender te maken. Maar voor het grote feest begint, moeten ze eerst gevonden worden. Pas als deze kist volledig gevuld is zal de Oude Eik voor iedereen knapperige marshmallows laten verschijnen.

Kastanje, met zijn gladde, glanzende bruine schil, voelt aan als een gepolijste edelsteen. “Wie zal het eerst mijn spiegelende oppervlak ontdekken?” vraagt hij zich af.

Bolster, met zijn ruwe, stekelige buitenkant, lacht zachtjes. “Ze zullen voorzichtig moeten zijn om mij op te pakken!”

Geel Beukenblad, zo licht als een veertje, fladdert tussen zijn soortgenoten. Zijn heldergele kleur maakt hem bijna lichtgevend tussen de gevallen bladeren.

Rood Esdoornblad, met zijn kenmerkende puntige vorm en dieprode kleur, verstopt zich ondeugend tussen andere rode bladeren. Hij is een levendige herinnering aan de kleurrijke herfstexplosie.

Meerkleurig Kastanjeblad, vol levendige tinten bruin, geel en oranje, danst speels rond, alsof hij de kleuren van de zonsondergang vasthoudt.

Esdoornpropellor, met zijn vleugelachtige vorm, laat zich door de wind meevoeren, zwevend als een helikopter naar een perfecte verstopplek.

Beukennoot, klein en hard met een zachte bruine hoed, zoekt een veilige plek tussen de grassprieten, terwijl Dennenappel, met zijn vele houten schubben, zich nestelt aan de voet van een grote den.

En dan is er nog Eikel, met zijn gladde bruine hoedje en sterke schaal, die zich verschuilt in de schaduw van een grote eikenboom, wachtend om ontdekt te worden.

Een laatste vriendje heeft zich helemaal verstopt, zelfs wij weten niet wie het is. Hij staat wel op de foto die je kunt downloaden.

Dus avonturier, haal je eierdoos tevoorschijn en start je avontuur! Je kunt de schatkist hier downloaden. Plak het etiket met je naam op de eierdoos en de 10 bosvrienden aan de binnenkant. Wie van jullie vindt als eerste alle tien de magische bosvriendjes en stopt ze in de schatkist? De tijd tikt… Veel zoekplezier!  Laat je ons weten hoe het was? @ellaandjackworld 🍁🌳🍂

Ontdek ook

Het geschenk van januari

Het geschenk van januari

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk... dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in...

Lees meer
December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer