Moederdag; pluk het leukste kado zelf

12 mei 2017

Maandagmiddag 8 mei. Opgewonden komt Tobias (7) over het schoolplein naar me toe rennen. Hij heeft een geheim en de moeder van zijn beste vriendje mag het niet horen. Op z’n tenen fluistert hij het in mijn oor. “De cadeaus voor moederdag hebben we vandaag al gemaakt in de klas, alles is klaar”. Dan verstart zijn gezicht van schrik: “Ojee. Dat mag jij natuurlijk ook niet weten!”  

Moederdag: niet te missen?

Moederdag komt eraan. Of nu moeder bent of niet, je kunt er niet omheen. Op school en de NSO wordt er keihard gewerkt. Geheimzinnig gefluister in de klas, bij thuiskomst zitten de handjes nog vol klei. De commercie draait overuren – geen nieuwsbrief waar het niet in de titel is verwerkt, geen winkels waar het niet met koeienletters op ramen, banners en schappen staat. Nee, moederdag is gewoon niet te missen. Zou je denken…

Maar dan ken je mijn man nog niet. Want aanstaande zaterdag om 17.00 uur komt de vraag: “Is het morgen moederdag? Waarom heb je dat niet even gezegd? Is er nog iets nog open nu?” Het is ieder jaar weer frustrerend, grappig  en heerlijk voorspelbaar. En begrijpelijk. Want stiekem ben ik net zo.

Bloemenijsjes

Voor al die last-minute ouders vind je hier het ultieme moederdag cadeau. De voorbereiding betreft een tripje ijssalon en een rustmomentje voor mama. Het kan op het laatste moment (sterker nog dan zijn de bloemen op hun best!) en het is niet alleen voor de mama’s maar ook voor de kinderen een feestje.

Wat heb je nodig?

  • Nodig:  zelfgeplukte bloemen en een ijshoorntje. Fijn: meestal zijn op zaterdagavond en zondag alle ijssalons open, geen planning vereist. Als je geen hoorntje hebt, dan kun je dat ook vouwen van papier.
  • Voorbereiding: Een wandeling naar de ijssalon, terwijl jullie onderweg bloemen plukken. Mei is de bloeimaand dus dat moet lukken.
  • Duur: Zoveel tijd als je wilt.

Hoe maak je het?

Verzamel je geplukte bloemen en maak bosjes die in het ijshoorntje passen.

Als je klaar bent, doe  dan een beetje zilverfolie of huishoudfolie om de stelen heen. Dat houdt de bloemen bij elkaar en dan kun je het hoorntje straks ook nog opeten.

Pak nu je ijshoorntje en zet de bloemen erin. Beetje schikken en je cadeau is klaar!

Na het ijsje kan mama de bloemen in een vaasje zetten en met jullie het hoorntje opeten.

Veel pluk- en moederdag plezier!

Ijshoorntje met bloemen maken

1 Reactie

  1. Wat is het toch een feestje, deze ideeen. Ik ga wachten tot ik oma ben, want mijn kids zijn hier netvte oud voor, al zou ik zooooooo blij worden als ze het gingen klussen. Wat een waanzinnig initiatief .. #blijvan

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo! Ga je mee naar buiten met Ella and Jack? Schrijf je in en krijg elke maand gratis het Ella and Jack-minimagazine in je mailbox. Met korte, verrassende natuuractiviteiten bij jou om de hoek, leuke weetjes over de maand én een speciale 'Ella and Jack card' om mee te nemen naar buiten.

Leuk dat je je hebt aangemeld! Check je inbox voor de bevestiging.

Pin It on Pinterest