Jouw wekelijkse inspiratiegids voor een uur natuur met de kids

BLOGS

Is je wensenlijstje klaar?

aug 12, 2017

Vallende ster van klimop

Ligt je wensenlijstje klaar? Dit weekend vallen de sterren weer van de hemel, zoals elk jaar rond 12 Augustus. Met een beetje geluk is het vannacht elke paar minuten raak. Ga naar buiten met je kinderen en blijf lekker lang zitten, neem er de tijd voor. Hoe later het wordt, hoe meer sterren er vallen.

Hierbij de link naar een artikel waarin precies wordt uitgelegd hoe dit werkt. Is je wensenlijstje al klaar? Het is interessant maar ook best lang, dus ik copy-paste alvast even de “kijktips” uit  dit artikel voor je. Mijn wensenlijstje?

  • Ongestoord douchen voor 10 minuten
  • Koffie met krant waarin ik tenminste 1 artikel uitlees
  • Een vloer zonder voetbalplaatjes..

Maar ja,als je je wensen hardop uitspreekt komen ze duidelijk niet uit. Dus houd ik mij grootste wens maar even voor me en gaan we met z’n allen kijken vanavond. Jullie ook?

Kijktips

* De ‘vallende sterren’ die dit weekend te zien zijn, worden de Perseïden genoemd, naar het sterrenbeeld Perseus. De meteoren lijken uit dat sterrenbeeld afkomstig te zijn, maar ze kunnen overal aan de hemel verschijnen. Vroeg in de avond is hun aantal nog relatief gering. Ze trekken dan wel mooie, lange sporen aan de hemel, waarbij ze soms een paar seconden lang zichtbaar zijn. In de loop van de nacht neemt de activiteit toe.

* Om van het jaarlijkse spektakel te genieten, heb je weinig nodig: een wolkenloze nacht, een donkere plek (liefst ver buiten de bebouwde kom), een comfortabele ligstoel of stretcher, warme kleren, en geduld. Zoek een plek op waar je een heel groot deel van de sterrenhemel in het oog kunt houden; je weet immers niet waar en wanneer de volgende meteoor te zien is.

* Wil je meteoren op de foto zetten, gebruik dan een digitale camera op statief, een groothoeklens, een lange belichtingstijd (10 à 20 minuten), een hoge ISO-waarde en een grote lensopening (laag diafragmagetal). Met een beetje geluk vang je twee of drie meteoren op één opname.

Laten jullie weten hoeveel sterren je gezien hebt? Veel plezier!

Meer Ella and Jack Ideeën? klik hier Inspiratie

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ontdek ook

Het geschenk van januari

Het geschenk van januari

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk... dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in...

Lees meer
December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer