Is je wensenlijstje klaar?

12 augustus 2017

Vallende ster van klimop

Ligt je wensenlijstje klaar? Dit weekend vallen de sterren weer van de hemel, zoals elk jaar rond 12 Augustus. Met een beetje geluk is het vannacht elke paar minuten raak. Ga naar buiten met je kinderen en blijf lekker lang zitten, neem er de tijd voor. Hoe later het wordt, hoe meer sterren er vallen.

Hierbij de link naar een artikel waarin precies wordt uitgelegd hoe dit werkt. Is je wensenlijstje al klaar? Het is interessant maar ook best lang, dus ik copy-paste alvast even de “kijktips” uit  dit artikel voor je. Mijn wensenlijstje?

  • Ongestoord douchen voor 10 minuten
  • Koffie met krant waarin ik tenminste 1 artikel uitlees
  • Een vloer zonder voetbalplaatjes..

Maar ja,als je je wensen hardop uitspreekt komen ze duidelijk niet uit. Dus houd ik mij grootste wens maar even voor me en gaan we met z’n allen kijken vanavond. Jullie ook?

Kijktips

* De ‘vallende sterren’ die dit weekend te zien zijn, worden de Perseïden genoemd, naar het sterrenbeeld Perseus. De meteoren lijken uit dat sterrenbeeld afkomstig te zijn, maar ze kunnen overal aan de hemel verschijnen. Vroeg in de avond is hun aantal nog relatief gering. Ze trekken dan wel mooie, lange sporen aan de hemel, waarbij ze soms een paar seconden lang zichtbaar zijn. In de loop van de nacht neemt de activiteit toe.

* Om van het jaarlijkse spektakel te genieten, heb je weinig nodig: een wolkenloze nacht, een donkere plek (liefst ver buiten de bebouwde kom), een comfortabele ligstoel of stretcher, warme kleren, en geduld. Zoek een plek op waar je een heel groot deel van de sterrenhemel in het oog kunt houden; je weet immers niet waar en wanneer de volgende meteoor te zien is.

* Wil je meteoren op de foto zetten, gebruik dan een digitale camera op statief, een groothoeklens, een lange belichtingstijd (10 à 20 minuten), een hoge ISO-waarde en een grote lensopening (laag diafragmagetal). Met een beetje geluk vang je twee of drie meteoren op één opname.

Laten jullie weten hoeveel sterren je gezien hebt? Veel plezier!

Meer Ella and Jack Ideeën? klik hier Inspiratie

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo! Ga je mee naar buiten met Ella and Jack? Schrijf je in en krijg elke maand gratis het Ella and Jack-minimagazine in je mailbox. Met korte, verrassende natuuractiviteiten bij jou om de hoek, leuke weetjes over de maand én een speciale 'Ella and Jack card' om mee te nemen naar buiten.

Leuk dat je je hebt aangemeld! Check je inbox voor de bevestiging.

Pin It on Pinterest