Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor jullie

Even een zen-momentje…

mei 30, 2018

We starten het nieuwe Ella and Jack-jaar met een klein zin-in-zen-cadeautje. Een kleurplaat. Waarbij er even helemaal niets hoeft. Glaasje limonade erbij, of een glaasje wijn, en samen even niets anders doen dan inkleuren.

Wij hebben er wel even behoefte aan in de eindsprint naar de zomer! Download hier de vossenkleurplaat

Vossenkleurplaat

Heeft je kind 1000 vragen over vossen?  Dan is dit nog leuk om te vertellen:

  • Op deze tekening zie je een natuurgeheimpje. Je ziet ze namelijk niet maar ze zijn er wel… babyvosjes! Tussen maart en mei worden ze meestal geboren.
  • De eerste weken blijven ze in het nest bij hun mama, terwijl papa gaat jagen en eten brengt naar zijn gezin.
  • Pas na een dag of twaalf gaan de oogjes van de jongen open. Hun eerste stapjes buiten het hol zetten ze na een week of drie, vier. Tegen die tijd worden ze meestal door moeder naar een ander, groter huis verplaatst.
  • Vanaf half juni komen ze meestal bovengronds, vaak op een plek met dicht struikgewas. Vanaf eind september gaan de jongen op zoek naar een eigen territorium en kun je ze met een beetje geluk zien.
  • Vossen zijn heel geduldige ouders die heel trouw zijn aan hun jongen. Vossenpups blijven daarom lang bij hun papa en mama, wel tot ze zeven maanden oud zijn!
  • Ooit was een vossenjong terechtgekomen in een val, in Engeland. De pup overleefde dankzij zijn moeder, die hem elke avond eten kwam brengen.

Veel plezier en tot volgende week!

.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren