Jouw wekelijkse inspiratiegids voor een uur natuur met de kids

BLOGS

Doelen stellen in januari? Niet doen!

jan 10, 2023

Ik hoop dat je nog bar weinig nieuwe doelen hebt bepaald.

Begrijp me niet verkeerd, ik wens je het allermooiste nieuwe jaar toe! En ik hoop dat je lekker de tijd neemt om op te starten. Langzaam aan en op je gemak. Bij mij gaat dat gepaard met best wat innerlijke onrust. Er borrelt van alles aan nieuwe ideeën en tegelijkertijd kom ik aan weinig toe. Alsof mijn lijf nog niet echt wil.

Als ik op social media om me heen kijk vliegen de vision boards me om de oren. Iedereen lijkt deze eerste week van 2024 direct vol gas te gaan. Doelen zetten, lanceringen die eraan komen  en iedereen moet het weten.
Januari is zo’n interessante maand in dat opzicht. De eerste nieuwe maand van het jaar. Met z’n allen zijn we geconditioneerd om van alles dan ook nu te starten. Maar januari is vooral ook de laatste echte wintermaand.
Veel dieren zijn juist deze maand nog in winterslaap. En als je in je tuin of park rond kijkt zie je dat alles boven de grond nog helemaal stil ligt. Onder de grond gebeurt er heus wel wat maar dat mag nog even onzichtbaar.
Winter, en zeker deze maand, is de tijd van vernieuwing. Vanuit de stilte en de rust kunnen waarachtige nieuwe dingen opkomen. Dat kan verdieping zijn op het pad wat je al gaat. Of juist een nog onbekende inspiratiestroom die je een andere kant opbrengt. Maar die vernieuwing kan alleen opkomen als het de tijd krijgt.

Niet bepalen, plannen, vol in de actie. Juist inhouden, wachten, ervaren.

Doe je mee? Het doelen stellen nog even laten voor wat het is? Lekker langzaam aan doen en zo de energie laten opbouwen. Een week of drie nog, tot eind januari.

Vooral focussen op wat goed voelt en wat het leven nu van je vraagt. Af en toe wat gedachten opschrijven, maar meer niet. Dat is voldoende voor januari. Het hoeft niet meer te zijn dan dat.

Deze  tekst schreef ik met @NinaTimmermans voor jou. 

 

Ontdek ook

Het geschenk van januari

Het geschenk van januari

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk... dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in...

Lees meer
December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer