Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor Jou

Doelen stellen in januari? Niet doen!

jan 10, 2023

Ik hoop dat je nog bar weinig nieuwe doelen hebt bepaald.

Begrijp me niet verkeerd, ik wens je het allermooiste nieuwe jaar toe! En ik hoop dat je lekker de tijd neemt om op te starten. Langzaam aan en op je gemak.Ik ga zelf super slow. En dat gaat ook gepaard met best wat innerlijke onrust. Er borrelt van alles aan nieuwe ideeën en tegelijkertijd kom ik aan weinig toe. Alsof mijn lijf nog niet echt wil.

Als ik op social media om me heen kijk vliegen de vision boards me om de oren. Iedereen lijkt deze eerste week van 2023 direct vol gas te gaan. Doelen zetten, lancering komen er aan en iedereen moet het weten.
Januari is zo’n interessante maand in dat opzicht. De eerste nieuwe maand van het jaar. Met z’n allen zijn we geconditioneerd om van alles dan ook nu te starten. Maar januari is vooral ook de laatste echte wintermaand.
Veel dieren zijn juist deze maand nog in winterslaap. En als je in je tuin of park rond kijkt zie je dat alles boven de grond nog helemaal stil ligt. Onder de grond gebeurt er heus wel wat maar dat mag nog even onzichtbaar.
Winter, en zeker deze maand, is de tijd van vernieuwing. Vanuit de stilte en de rust kunnen waarachtige nieuwe dingen opkomen. Dat kan verdieping zijn op het pad wat je al gaat. Of juist een nog onbekende inspiratiestroom die je een andere kant opbrengt. Maar die vernieuwing kan alleen opkomen als het de tijd krijgt.

Niet bepalen, plannen, vol in de actie. Juist inhouden, wachten, ervaren.

Doe je mee? Het doelen stellen nog even laten voor wat het is? Lekker langzaam aan doen en zo de energie laten opbouwen. Een week of drie nog, tot eind januari.

Vooral focussen op wat goed voelt en wat het leven nu van je vraagt. Af en toe wat gedachten opschrijven, maar meer niet. Dat is voldoende voor januari. Het hoeft niet meer te zijn dan dat.

Deze  tekst schreef ik met Nina Timmermans voor jou. Wil je meer leren over leven en werken in het ritme van seizoenen? Kijk dan hier: