Dichtbij huis samen met je kinderen de natuur ontdekken

BLOGS

De ochtend na het Zomerfeest

mei 28, 2024

Het was een stralende ochtend na het grote zomerfeest. De zon scheen helder aan de blauwe hemel en de geur van lavendel en klaprozen vulde de lucht. Overal in de tuin lagen nog slingers en confetti, als herinnering aan het prachtige feest van de avond ervoor.

De gasten waren al vroeg op om op te ruimen. Sommigen mopperend omdat het zo vroeg was. Het lieveheersbeestje besloot een groot blad te gebruiken om de slingers naar beneden te halen. Behendig klom hij omhoog langs de stengel van een zonnebloem en begon aan zijn taak.

De citroenvlinder en de atalantavlinder fladderden rond nog vol van gisteravond. “Het is zo jammer dat het zomerfeest voorbij is,” zuchtte de citroenvlinder. “Waarom kan deze ochtend ook niet een feestje zijn?” vroeg de atalantavlinder ineens. Het lieveheersbeestje viel bijna van de zonnebloem. “Dat is een geweldig idee!” riep hij. enthousiast. “Laten we een groot feestontbijt maken!”

Iedereen was enthousiast en begon onmiddellijk met de voorbereiding. De struik strooide bladeren als picknickkleed. Het lieveheersbeestje verzamelde bessen en de zonnebloem had nog zonnebloempitten op voorraad. Met een sierlijk dans legde de vlinders kleurrijke servetten neer naast de borden in de schaduw van de struik.

De zon richtte haar stralen op het kleed en zag heerlijke gerechten zoals viooltjes croissants bestrooid met zonnebloempitten, vers- gemaakte aardbeienlimonade, zelfgemaakte bessenjam, lavendelijsjes en honing rechtstreeks uit de bijenkorf.

“Tijd voor ontbijt!” riepen de klaproos en de lavendel in koor en iedereen kwam aangerend om te gaan ontbijten. Terwijl de picknick in volle gang was, gebeurde er iets onverwachts. Uit de struik verscheen eerst een paar ogen en daarna kwam de gestalte van een geheimzinnige gast tevoorschijn, die nieuwsgierig naar de vrolijke drukte keek. “Mag ik meedoen?” vroeg hij met een diepe buiging.

“Maar natuurlijk!” riepen alle bewoners van de tuin in koor. De geheimzinnige gast werd hartelijk verwelkomd en kreeg een speciaal plekje op het kleed. Al snel bleek hij een geweldige verhalenverteller te zijn. Met zijn avonturen bracht hij iedereen aan het lachen en zorgde voor nog meer gezelligheid.

Toen het ontbijt ten einde liep, stelde De Geheimzinnige Gast iets bijzonders voor: “Wat als we elke maand een feestontbijt organiseren? Dan hebben we altijd iets om naar uit te kijken.” Dat vond iedereen een schitterend idee. En zo ontstond een nieuwe traditie: Het maandelijkse feestontbijt. Waar iedereen zijn favoriete gerechten meebracht en nieuwe verhalen werden gedeeld.

Ontdek ook

Het geschenk van januari

Het geschenk van januari

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk... dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in...

Lees meer
December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer