Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor jullie

Waarschuwing: bewolkt met veel buien

jun 6, 2017

Stempelen met bleekselderij

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar de slippers waar ik vorige week nog over schreef staan hier weer netjes in de kast. Lange broeken en regenjassen hangen te drogen en het KNMI waarschuwt onheilspellend dat “de buien nog wel even kunnen aanhouden”. Net nu de zomer leek te zijn begonnen, de zonnebrand en UV spullen weer rondslingeren en iedereen tot laat buitenspeelde.

Het gemak van de zomer, daar kan voor mij niks tegenop. Korte broeken, t-shirts en slippers. Geen eindeloze discussies in de ochtend over lange broeken die niet lekker zitten, schoenen die kwijt zijn of sokken zonder wederhelft (waar blijven die dingen toch??). De 13 graden met hoosbui vanochtend overviel ons allemaal behoorlijk en ondanks stoere taal ( ‘we zijn niet van suiker, van regen smelt je niet’) werd de regenbui zo heftig dat we ons toch maar omkleedde en die 300 meter naar school met de auto aflegden.

Volgens het KNMI morgen weer regen. Op woensdagmiddag dus.

We hadden een heleboel ideeën voor de blog van vandaag. Maar nu is de vraag natuurlijk: wat doe je op een regenachtige woensdagmiddag?

Wil je iets doen dat je kinderen waarschijnlijk niet van je verwachten? Ga dan regen proeven en wind voelen, (lees de blog: Touch the wind, taste the rain, smell the earth)  Regendruppels op je tong blijven heel bijzonder.

Neemt de hoosbui te grote vormen aan? Dan is het leuk om eens in de koelkast te kijken. Wij vonden bleekselderij, sneden een stukje af en gingen ermee stempelen! De rest knabbel je op, gooi je in de blender of bewaar je voor de pastasaus.

  • Waar: binnen aan de knutseltafel!
  • Nodig: bleekselderij stengels, een stukje touw, verf en een stuk papier.
  • Hoe: haal een bleekselderij stengel los van de struik en snijd het in stukken van 4-5 cm.  Maak stempels door meerdere stukjes aan elkaar te binden. Op de foto gebruikten wij een enkele stengel en een vijf-dubbele stengel. Doop de stempels in de verf en maak een collage
  • Ontploffingsgevaar: redelijk. Maar je blijft wel droog en je huis zit niet onder de modder. Dus dat is winst.
  • Terwijl je collage droogt kunnen jullie de niet gebruikte (!) stengels opeten, of een lekkere smoothie maken (bleekselderij/banaan/sinaasappelsap of banaan/kiwi) of pastasaus voor ’s avonds
  • Resultaat: Een mooi kunstwerk voor vaderdag!

Veel plezier en op naar de echte zomer!