Steenvogels en schelpkonijnen

26 april 2017

Deze week is een bijzondere vogelweek. De zangpiek komt voorbij en we zoeken uit waarom vogels zingen? Regent het, ben jij niet zo van het vroege opstaan  of slapen je kinderen eindelijk een dagje uit? Dan is dit een leuke activiteit voor na de lunch.

  • Locatie: aan de knutseltafel
  • Nodig: steentjes, schelpjes, takjes, papier en een potlood.
  • Voorbereidingstijd: nog geen kwartier (het materiaal ligt voor je klaar in de tuin of op straat)
  • Duur activiteit: een half uur
  • Moeilijkheidsgraad: supermakkelijk
  • Ontploffingsgevaar: verwaarloosbaar

Leg de takjes neer in de vorm van een boomstam en een tak. Plaats dan de steentjes op een manier dat de vogels naast elkaar zitten op de tak. Teken met een potlood de snavels en pootjes, op deze manier kun je het “gesprekje” of liedje dat je wilt uitbeelden vorm geven. Als je tevreden bent kun je iets nieuws maken of het vast lijmen. Het is ‘inlijstingswaardig’.

Geen inspiratie voor vogels? En schelpkonijn kan ook, zoek dan steentjes en schelpjes. Zie voor een voorbeeld hieronder.

Vogels van steen

Konijn van schelpen

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo! Ga je mee naar buiten met Ella and Jack? Schrijf je in en krijg elke maand gratis het Ella and Jack-minimagazine in je mailbox. Met korte, verrassende natuuractiviteiten bij jou om de hoek, leuke weetjes over de maand én een speciale 'Ella and Jack card' om mee te nemen naar buiten.

Leuk dat je je hebt aangemeld! Check je inbox voor de bevestiging.

Pin It on Pinterest