Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor jullie

‘Slow down event’ met bloemen armband

mei 29, 2017

Bloemen armband maken

Na een maand vol verjaardagen, grote beslissingen, lange to-do lijsten en een intensief weekend weg met de kids ben ik eigenlijk wel toe aan die “slow” beweging die ik overal om me heen zie en hoor. Slow food, slow move, hier-en-nu, in-het-moment, etc. Toen ik vanochtend ook nog hoorde dat het 33 graden wordt vandaag, ging de knop om. Dit wordt mijn eerste poging  tot een “slow down” dag waarbij traag tempo, veel schaduw en “hier en nu” het hoogst haalbare worden.

We begonnen goed, Ella en ik, met een rondje op slippers door de buurt. We eindigden ook goed, met een mooie bloemen armband. Daartussenin hadden we de boze pitbull die ze wilde aaien, de betonmolen die omviel en de meltdown toen ze niet meer wilde lopen. Maar al met al was het een succes.

Maak een bloemen polsbandje voor jullie ‘event’

Ben jij ook toe aan zo’n dag? Hier is ons recept voor een leuke activiteit na lunch:

  • Doe na de lunch je slippers aan en loop met je kind(eren) een rondje in de buurt of park. Vermijd daarbij boze honden en betonmolens, accepteer dat je je kind de helft van de tijd misschien moet dragen.
  • Zoek tijdens het wandelen 5 bloemen en 3 bladeren in verschillende kleuren
  • Als je wilt (hoeft niet, wij vonden het leuk): zoek een stukje schaduw op en kleur bij terugkomst een paar stoeptegels in met kleurkrijt. Laat je kind de bloemen op de juiste kleuren leggen (vooral leuk als ze wat kleiner zijn en kleur ontdekken).
  • Pak dan papier, lijm, schaar en de bloemen die je hebt gevonden en ga op een fijne plek zitten in de tuin, op straat in de schaduw of gewoon binnen.
  • Meet je pols en knip stroken van papier die om je pols passen.
  • Pak de bloemen en bladeren en plak ze vast op de strook op een manier die jullie leuk vinden.
  • Doe de armband om je pols, knip de strook af en plak vast.

Je kent ze vast wel, de ‘event’ polsbandjes in verschillende kleuren die je krijgt op sommige evenementen. Ella en ik hebben deze armband de hele middag aangehouden om ons te herinneren aan ons ‘na-de-lunch-hier-en-nu-event’. Het was superleuk.

Geniet van deze zonnige week!

Wil je regelmatig leuke ideeën ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Nieuwsbrief

Tot slot: de Ella and Jack card om te bewaren, te delen of mee naar buiten te nemen

naar buiten met kinderen bloemen armband maken