Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor jullie

Novemberluchten

nov 2, 2022

Als de Noordwesterstom moet kiezen, dan vindt hij de luchten het allermooist. Hij blaast dan ook graag alle bomen kaal zodat je, waar je ook staat, de luchten kan bewonderen. En de Noordwesterstorm heeft gelijk, de luchten van November zijn wonderschoon. Door de haast om op tijd naar school of werk te komen zien we het niet altijd. We denken alleen ‘oh de lucht is blauw, bewolkt of blugh, regen’.

Maar wat zie je als je stilstaan en goed kijkt.  Zie jij dan ook de dunne slierten wolken in warme ochtendkleuren? De felroze sluimerende avondlucht waardoor je even denkt dat het weer zomer is. Kan jij zien dat er regen aankomt omdat de wolken grijsblauw worden met donkere wolkenflarden. En waar de Noordwesterstorm gek op is zijn de twee lichtvlekken, links en rechts van de laagstaande zon. Heb je die al eens gezien?

Neem een vel papier en ga samen naar buiten – ’s ochtends en ’s avonds. Kijk eens welke kleuren, vormen en luchten je kunt ontdekken. Het is hartstikke leuk om die samen vast  te leggen. Gewoon met kleurpotlood of krijt. Of met waterverf waarbij de kleuren in elkaar kunnen vloeien.

Nodig

  • Vel papier
  • Kleurpotloden, krijtjes
  • Of: een sponsje of kwast om je papier nat te maken
  • Waterverf