Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor jullie

Mamadag in digitale en dino tijden

apr 12, 2017

Jongens op iPad

Het idee voor “Ella and Jack” werd geboren in de herfst van 2016. Het was maandag half 4, we hadden wat gedronken en ik probeerde iets over de dag van mijn kinderen te weten te komen– met wisselend succes. Zooo oninteressant om met je moeder over je schooldag te praten!

Dit was mijn mamadag dus als ‘goede ouder” wilde ik iets leuks doen, iets speciaals, die kwaliteitstijd! Maar de kinderen waren moe, en ik ook (zoals je eigenlijk altijd moe bent met 3-kinderen-onder-7 ). De jongens loerden duidelijk naar de iPad. Verleidelijk wel, ik had ook nog wat werk te doen. Ik besloot “er even over na te denken” en gaf toe.

Uren in het bos lopen

Mijn gedachten gingen terug naar toen ik zelf klein was: wat deed ik eigenlijk in de non-iPad tijd? Ik was een enorme ontdekker, liep uren in het bos rond met een eigen flora gidsje om een nieuw plantje te ontdekken. Echt een kick gaf dat. Ik realiseerde me dat ik in die tijd vaak zat in wat we nu “een flow” zouden noemen.

Hoe fijn zou het nu zijn om een kant en klare suggestie te hebben voor een leuke, korte buiten activiteit? Eén die niet in mijn eigen standaardrepertoire zit. Iets wat ook nieuw is voor mij, maar die ik niet hoef te bedenken. Mijn kinderen een hoop plezier, ik ook. We leren allemaal iets over het moois om ons heen. En als bonus heb ik een goed gevoel over mezelf (laten we eerlijk zijn, ook belangrijk).

Op dat moment werden mijn dagdromen onderbroken door de LEGO Nexo Knights – in een explosie van vuur en lawaai.

Niet naar Afrika met Freek

Het was op zo’n maandagmiddag in de herfst, om half 4 dat het idee voor deze blog werd geboren. Een mooie, leuke en toegankelijke website met ideeën om kinderen mee te nemen naar het moois om hen heen.  Geen stoffig boekje of website doorploegen, geen excursie die meteen een hele middag duurt, maar iets dan kan in een uur. Ook niet iets waar we voor naar Afrika moeten met Freek, maar de natuur om de hoek op een andere manier bekeken. Kleine avonturen beleven en geweldige herinneringen creëren.

Live!

Vandaag gaat we “live”. We hebben heel veel plezier gehad met de voorbereidingen die hebben geleid tot de 6 blogs die je vandaag kunt vinden. Alleen al daarom is het voor mij een succes. Maar we gaan nog veel meer uitproberen. Want wees nou eerlijk, de herinneringen aan thee met Nexo Knights is toch niet wat je ambieert als moderne ouder .

Doe je mee? Volg onze Blog. Mis niets, door onze nieuwsbrief.

Mamadag buiten in de natuur