Maak je eigen bezem voor de grote zomerschoonmaak

4 juli 2017

Zelfgemaakte bezem van naalden en een tak

De zomervakantie komt eraan en daar is iedereen druk mee. De hoeveelheid brieven, mails, zomerfeesten, 10 minutengesprekken, juffendagen, goededoelenacties, gevonden voorwerpen deadlines etc. is al weken niet bij te houden. En dan komt de brief die het einde van het schooljaar definitief inluidt: of we de kinderen een vuilniszak kunnen meegeven, om al hun gemaakte spullen in te doen en mee naar huis te nemen. Nou, dan weet je wel hoe laat het is: maak je klaar voor een invasie van papier en knutselwerken. 

Zo goed en zo kwaad als het gaat heb ik geprobeerd de einde-schooljaar-acties bij te houden maar het gaat dit jaar niet van harte.  De afgelopen week heeft mijn gezondheid me flink in de steek gelaten dus in plaats van actie en buitenleven heb ik met name de muren in mijn huis gezien. En heel veel emails met nog meer acties. Er was zelfs een moment dat ik me afvroeg of ik wel iets te schrijven zou hebben deze week. Tot zondagmiddag.

Toveren met takken

Het is me niet ontgaan dat Tobias (7) al een aantal keer grote hoeveelheden plakband is komen halen. Plotseling hoor ik in de voortuin een nieuw en tegelijkertijd bekend geluid. Ik kan het niet thuisbrengen, het is een soort schrapend geluid afgewisseld met opgewonden kinderstemmen. Na een minuut of 5 besluit ik toch even polshoogte te nemen en doe ik voorzichtig de voordeur open. En daar zie ik dit:

 

Even vergeet ik mijn ziektekwalen, ik kijk mijn ogen uit. Wat creatief! Geïnspireerd door de zomerschoonmaak op school heeft hij met  de buurjongen eigen bezems gemaakt van een stuk spar, een tak en wat tape. Samen staan ze de voortuin aan te vegen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. ” Tof hè, mam, hij doet het, ik moet hem alleen nog even bijknippen, dan veegt hij nóg beter!”. ” En daarna” zegt het buurjongetje “gaan we erop zitten en vliegen we weg!”

Daar kan ik toch heel weinig aan toevoegen. Alle credits deze week aan kindercreativiteit.

zelf gemaakte bezem van naalden en een tak vegen met je eigen gemaakte bezem

Tot slot: de Ella and Jack card om te delen, te bewaren of mee te nemen naar buiten

Klik hier om de card te downloaden: ellaandjackcardbezem

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo! Ga je mee naar buiten met Ella and Jack? Schrijf je in en krijg elke maand gratis het Ella and Jack-minimagazine in je mailbox. Met korte, verrassende natuuractiviteiten bij jou om de hoek, leuke weetjes over de maand én een speciale 'Ella and Jack card' om mee te nemen naar buiten.

Leuk dat je je hebt aangemeld! Check je inbox voor de bevestiging.

Pin It on Pinterest