Jouw wekelijkse inspiratiegids voor een uur natuur met de kids

BLOGS

Paaseieren? Probeer dit jaar een krijtbord-verf

apr 15, 2017

paasei met krijtverf

Heb je nog een leuk last-minute idee nodig voor pasen? Of niet genoeg eieren? Maak paaseieren met krijtbord verf. Verrassend leuk, ook voor de mensen onder ons – zoals ik- die niet heel goed kunt tekenen en véél eieren nodig hebben voordat het resultaat ergens op lijkt. (is het te zien :-))

  • Locatie: thuis, bij mooi weer in de tuin
  • Nodig: krijtverf, kwast, krijtjes en eieren
  • Voorbereidingstijd: het beste is om de eieren de avond van te voren te schilderen, dat kost nog geen 10 minuten
  • Duur: zo lang en kort al je wilt
  • Moeilijkheidsgraad: supermakkelijk (als je de lat voor de tekening niet te hoog legt zoals ik).
  • Ontploffingsgevaar: minimaal (en minder dan bij gewoon eieren beschilderen)

Hoe maak je ze?

Eieren even goed hard koken, ik deed 12 minuten. De avond van tevoren verf je een laagje krijtbord verf op het ei dat je goed laat drogen. Zet ze rechtop in een eierdoos. De volgende ochtend heb ik de laatste plekjes bijgeschilderd. Dan kun je aan de slag! Probeer alles uit: met één veeg is je ei weer schoon en klaar voor het volgende idee. Je kunt ook voor iedere gast een persoonlijke boodschap op zijn of haar paasei krijten.

Stuur je ons je mooiste of grappigste ei? Contact

En niet weggooien die eieren – daarna kun je ze nog leuk recyclen: zie Wat doe je na pasen met de eieren?

Een heel fijn pasen toegewenst!

paaseieren met krijtverf

Ontdek ook

Het geschenk van januari

Het geschenk van januari

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk... dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in...

Lees meer
December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer