Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor jullie

Kerstgenieten

dec 20, 2017

Er moet vaak nog van alles voor het eind van het jaar.  We hebben een kerstboom en lichtjes, maar ook de eindsprint en te lange to-do lijsten. Ontsnap vanmiddag stiekem en verdwaal even met je kinderen in het bos. Snuif de frisse lucht op en bewonder het lange, intense winterlicht. Sta stil om te boomletteren. Verzamel onderweg een tas vol dennenappels. Thuis kun je dan deze leuke en heel makkelijke kerstdecoraties  maken. Vonden jouw kinderen Amerigo ook zo leuk? Wacht maar tot ze deze Rudolf hebben gemaakt! 

Nodig:

  • Een verdwijn-moment met je kinderen in het bos.
  • Een tas
  • Dennenappels
  • Bij thuiskomst: pompons, crêpe-papier, sterrenstickers, alles wat je maak leuk vind!
  • Oogjes, (kant en klaar of van papier met een zwarte stip erop).

Boomletteren

Het lijkt alsof de natuur zijn adem inhoudt maar er is nog steeds heel veel te  zien. De winter heeft bijvoorbeeld prachtig licht: de zon staat laag, het licht is “lang” en kleuren verdiepen. Als je goed oplet, zie je zelfs meer kleur dan in de zomer. En nu de bomen kaal zijn, kun je zien hoe prachtig en ingenieus de vertakkingen zijn. En hoe verschillende bomen een hele ander vorm hebben: de kastanje maakt zich heel breed, de iep staat als een pluim omhoog. Tobias van 7 heeft het “boomletteren” ontdekt. In het woud van takken ziet hij de ene letter na de andere letter: de L, de K, de I, zelfs een O. Mats uit groep 3 doet enthousiast mee. Ga er even voor zitten buiten: wat zien jullie?

Verzamel onderweg een tas vol dennenappels

En let even op het ze eruit zien. is er aan geknaagd? Kijk dan op het plaatje onderaan deze blog wie er met jouw dennenappel heeft gelunched.

En maak bij thuiskomst deze te gekke kerstversiering.

Laat de dennenappels even goed drogen en en maak samen thuis de mooiste kerstballen. Wij geven je een paar voorbeelden maar de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Een heel fijn kerstfeest en tot volgende week!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren