Jouw wekelijkse inspiratiegids voor een uur natuur met de kids

BLOGS

Maak de leukste dieren van herfstbladeren

nov 7, 2017

Het was liefde op het eerste gezicht met de voorbeelden op Pinterest.  En dus is er een beetje hoop voor de regenachtige dagen die eraan komen. Laat je fantasie de vrije loop en maak de mooiste dieren van herfstbladeren.

De weersvoorspelling voor de komende week..ik heb meteen beelden van een uitputtingsslag met kinderen die om half 10 tegen het plafond zitten en de dag die pas net begonnen is.

Maar er is hoop. Kijk en doe mee met deze simpele, maar leuke activiteit voor op een regenachtige dag. En omdat er soms geen einde aan de dag komt, hebben we extra veel voorbeelden verzameld om het leuk te maken. Dombo, meneer de Uil, Gruffalo, Woezel, Bambi, Frank en Frey, ze trekken allemaal aan ons voorbij!

Wat heb je nodig?

  • Herfstbladeren
  • Papier
  • Lijm
  • Schaar

Hoe maak je je favoriete dieren van herfstbladeren?

  • Verzamel in het bos de mooiste herfstbladeren met veel verschillende vormen. Als ze nat zijn laat je ze thuis nog even drogen voordat je ermee aan de slag gaat. Tussen een boek worden ze meteen mooi plat!
  • Bedenk welke dieren je wilt maken. Leg de bladeren neer en knip de bladeren een beetje bij waar nodig.
  • Plak ze dan op een vel papier, zodat er leuke (bos)dieren ontstaan.
  • Met beukennootjes of stukjes schors kun je ogen en voeten maken! Klaar is je kunstwerk!

Hier vind je heel veel ideeën! 

Wij maakten een pinterest bord met de leukste dieren van herfstbladeren, Klik hier voor inspiratie!

Tot volgende week!

 

Op zoek naar meer ik-wil-naar-buiten-met-mijn-kinderen-inspiratie?

Op Ellaandjack.com vind je iedere week ideeën voor korte, makkelijke natuuractiviteiten die je samen met je kinderen kunt doen in en om het huis. Dingen die binnen een paar minuten van de voordeur al lukken en altijd een verrassing zijn: een natuurweetje, een buitenervaring of iets wat je samen kunt maken in en met de natuur. Zonder ontploft huis. Ga je mee naar buiten?

PS. heb je onze Facebookpagina al geliked? Worden wij blij van! https://www.facebook.com/ellaandjackworld/

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ontdek ook

Het geschenk van januari

Het geschenk van januari

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk... dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in...

Lees meer
December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer