Makkelijk, samen en vol fantasie de natuur ontdekken

Speciaal voor jullie

Dennenappel als kerstbal

dec 7, 2022

Als je een beetje bent zoals ik dan heb je straks, naast  een kerstboom en lichtjes, ook een te lange to-do lijst. Met korte dagen en veel dit-maak-ik-nog- af plannen sprint je door deze decembermaand. Voordat je het weet staat eerste kerstdag voor al voor de deur.

Hoe leuk alle feesten ook voor kinderen zijn, voor hun is ook een intense maand. Van langs de deuren gaan met Sint Maarten, naar hard Sinterklaas liedjes zingen en niets willen vergeten voor verlanglijstje. Als het cadeaupapier in de papierbak gaat, staat de kerstboom al het klaslokaal en begint de advent in aanloop naar de kerstvakantie. De hele maand hangt er een heerlijke verwachtingsvolle vibe, maar ook die kan heel intens zijn.

Ontsnap daarom vanmiddag en verdwaal even met je kinderen in het bos. Snuif de frisse lucht op en bewonder het intense winterlicht. Verzamel onderweg een tas vol dennenappels.

Laat de dennenappels thuis goed drogen en maak samen de mooiste kerstballen. Wij geven je een paar voorbeelden! Zonder ellenlange materiaallijsten, gebruik wat je in huis hebt. Kinderen vinden het al snel mooi en houden van knutselen. Dit wordt niet perfect en dat is precies de bedoeling.

Nodig:

  • Een verdwijn-moment met je kinderen in het bos.
  • Een tas
  • Dennenappels
  • Bij thuiskomst: pompons, crêpe-papier, sterrenstickers, alles wat je maak leuk vind!
  • Oogjes, (kant en klaar of van papier met een zwarte stip erop).