Ella and Jack
Ella and Jack
Ella and Jack

Hallo,

Ik ben Annemarie, initiatiefnemer van Ella and Jack. Als moeder van drie kleine kinderen merk ik dat “natuur” tegenwoordig vooral gaat over groot en spectaculair. We sparen en plakken fanatiek dino’s en reptielen, we kijken naar giftige slangen met Freek, bezoeken de T-rex en planten kant en klare moestuintjes. Niks mis mee, ik doe zelf enthousiast en fanatiek mee. Maar soms bekruipt me ook het gevoel dat we wat verliezen. Toen ik klein was struinde ik uren in de duinen met een flora gidsje. Bossen bloemen heb ik gedroogd. Misschien wat over de top, maar ik zat echt in wat we nu “een flow” zouden noemen.

Hoe maak je het leuk?

Natuur om de hoek lijkt z’n glans en aantrekking een beetje te hebben verloren. Als je naar de hoek van de straat loopt ben je langs 50 verschillende planten gelopen. Zijn ze jou ooit opgevallen? Mij ook niet, want met 3 kleine kinderen en een drukke baan heb je altijd haast en ben je voornamelijk bijna altijd moe ☺.

Ik ging op zoek naar manieren om natuur om de hoek weer leuk en toegankelijk maken voor mijn kinderen. Abonneerde me op allerlei bladen, bezocht natuur instanties en zocht in boekjes. Maar ik vond niet wat ik zocht.

De “inspiratiebox” met natuur

Ik weet hoe het leven van een (werkende) moeder eruitziet. Hoeveel plannen je hebt, maar ook hoe de realiteit het vaak overneemt. Vaak ontbreekt de tijd of de energie om van tevoren de leukste opties uit te zoeken.

Naar inspiratie van de “maaltijdbox’ wilde ik daarom een site creëren die jou het werk uit handen neemt. Wij doen het denk en voorwerk voor leuke natuur projectjes, weetjes of ervaringen bij jou om de hoek. We volgen de seizoenen op de voet zodat alles altijd beschikbaar is als je naar buiten loopt. Jij hoeft het alleen maar uit te voeren en plezier te hebben. Alles kan in 45 minuten, het levert je geen ontploft huis op en aan het eind zijn jij en je kinderen een mooie herinnering en wat natuurkennis rijker.

Ella and Jack in real life

Ella & Jack zijn trouwens echte mensjes. Jack is 3 en woont in Vancouver, Canada. Ella is zijn nichtje, is 2 en woont in Den Haag. Ze zijn gek op elkaar en gek op wat ze samen ontdekken. Ze zijn een voorbeeld van de onderzoekende geest van kinderen en een inspiratie voor alles dat we aanbieden op onze site. Het eerste was Jack doet als hij Ella ziet is een bloemetje plukken. “Look Ella, look!”

Doe je mee?

 

Hallo! Ga je mee naar buiten met Ella and Jack? Schrijf je in en krijg elke maand gratis het Ella and Jack-minimagazine in je mailbox. Met korte, verrassende natuuractiviteiten bij jou om de hoek, leuke weetjes over de maand én een speciale 'Ella and Jack card' om mee te nemen naar buiten.

Leuk dat je je hebt aangemeld! Check je inbox voor de bevestiging.

Pin It on Pinterest