Jouw wekelijkse inspiratiegids voor een uur natuur met de kids

BLOGS

🍂 Herfst herinneringsboekje – deel 1 🍂

okt 11, 2023

Kijk jij ook je ogen uit? Oktober trakteert ons op een adembenemend schouwspel van rood, geel en oranje. Deze maand laat ik je zien hoe je al deze kleurrijke herfst momenten kunt vastleggen in een uniek herfst herinneringsboekje.

Het concept?
Eenvoudig en hartverwarmend: we verzamelen, creëren en koesteren al jouw favoriete herfst herinneringen.

Zin om mee te doen?
Hier zijn de stappen voor vandaag: Verzamelen

Stap 1: Neem 15 minuten, neem een tas mee en ga op pad in je buurt of het dichtstbijzijnde park. Kijk uit naar herfstbladeren die je aandacht trekken.

Stap 2: Laat perfectie lekker los. Niet alle bladeren die je verzamelt hoeven beeldschoon en levendig gekleurd te zijn. Ook de bruine of gerimpelde exemplaren hebben hun eigen schoonheid en charme.

Stap 3: Sta stil. Observeer de kleuren, voel de structuren en bewonder de unieke vormen van je vondsten. Elk blad heeft zijn eigen verhaal. Kies welke je mee wilt nemen in jouw verhaal van deze herfst.

Stap 4: Eenmaal thuis leg je de bladeren tussen de pagina’s van een oude krant, tijdschrift of een boek dat wel wat vocht kan gebruiken.

Stap 5: Leg er wat gewicht op voor het beste droogresultaat. Gun je bladeren zo’n dag om hun vocht te verliezen en hun vorm te behouden.

Blijf je in de buurt? Over twee dagen beginnen we met het maken van de kaft. Zie je dan !🍁📘🧡

Ontdek ook

Het geschenk van januari

Het geschenk van januari

Ken je dat? Het gevoel van niet op gang kunnen komen als januari begint? Voor mij was deze januari precies zo.  En heel eerlijk... dat voelde precies goed. Vandaag, wandelend door het bos achter ons huis, voelde ik het ultieme wintergevoel. De bomen bladloos, alles in...

Lees meer
December – afronden

December – afronden

Het Sinterklaas pakpapier was net opgeruimd of ik zat al hijgend op de fiets voor de laatste waxinelichtjes. Elk project vroeg net even meer dan ik had gedacht. De to do lijstjes waren soms zo lang dat ik lijstjes van de lijstjes ging maken. Kortom, hoe goed mijn...

Lees meer
Energie van November

Energie van November

November is voor mij heel lang een tussenmaand geweest. Een maand waarvan ik niet echt wist wat ik ermee aan moest, behalve mijn verjaardagsfeestje vieren. Ik vond het maar een koude boel met dooie bomen. Een ongedefinieerde maand na de kleurenpracht van de herfst en...

Lees meer